Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Ποιοί Είμαστε;

Καλωσήρθατε στους Underwater Farers! Όπως προδίδει και το όνομά μας, είμαστε μία ομάδα «ταξιδευτών» από διάφορα μέρη της Ελλάδας –και όχι μόνο– που αποσκοπεί στην εξερεύνηση του θαλάσσιου κόσμου! Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την μελέτη και την έρευνα προσπαθούμε να εξετάσουμε την πορεία του ανθρώπου στον χρόνο μέσα από τα αποτυπώματά του σε υδάτινους τόπους. Στόχος μας είναι, με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων τεχνολογίας, η ενημέρωση γύρω από τον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την προστασία και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι Underwater Farers αποτελούνται από φοιτητές αλλά και απόφοιτους πολλών διαφορετικών τμημάτων. Από τον τομέα της Αρχαιολογίας μέχρι και τις σπουδές 3D Modeling, η ομάδα μας απαρτίζεται από μία πληθώρα επίδοξων επιστημόνων και επαγγελματιών με αγάπη για το αντικείμενό τους και πάθος για μάθηση και εξέλιξη! Η δημιουργία αυτού του project επομένως μας έδωσε την ευκαιρία να ασκήσουμε τις ικανότητές μας και συγχρόνως να συνεισφέρουμε στην δια βίου μόρφωση της κοινωνίας.

Ακολουθείστε μας λοιπόν σε ένα αλμυρό ταξίδι γύρω από τη γη και ανακαλύψτε μαζί μας τα μυστικά του άγνωστου βυθού!

Η Ομάδα Μας

Θεοφανώ Μωραΐτη​

ΙΔΡΥΤΡΙΑ , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ,

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕΣΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ενδιαφέροντα: Μεσαιωνική Σκανδιναβία, Οστεοαρχαιολογία, Ενάλια Αρχαιολογία, Αυτόνομη κατάδυση, Φωτογραφία

 

Φωτεινή Γκρίζη

Aρθρογραφος

 

Aπόφοιτη τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση αρχαιολογίας.

Ενδιαφέροντα: Τρέλα με το υγρό στοιχείο από πάντα και αγάπη για αντικείμενο σπουδών μου, ενασχόληση με ενάλια αρχαιολογία.

 

Χριστίνα Καλλιοντζή

Aρθρογραφος

Μεταπτυχιακη φοιτήτρια αρχαιολογίας του ΙΑΚΑ. Μέλος της ομάδας Waterscape του ΑΠΘ που σχετίζεται με την εναλια αρχαιολογία. Δύτρια. Δημιουργός ψηφιδωτών. Συμμετοχές σε πανεπιστημιακές ανασκαφές (Πέλλα, Αίγινα, Κύπρος, Λήμνος, Κολινδρός, Κύθνος)

Ενδιαφέροντα: Ενάλια αρχαιολογία και  θαλάσσιοι καταποντισμένοι οικισμοί

Δέσποινα Νακακτσή

Επιμέλεια Κειμένων

Απόφοιτος τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση Κλασικών Σπουδών. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια των ΠΜΣ ” Παπυρολογία και Κλασική Γραμματεία ” και ” Σημειωτική, Πολιτισμός και Επικοινωνία “.

Ενδιαφέροντα: Γλωσσολογία, Σημειολογία

 

319421964_558123972414482_8763926772631909124_n

Θωμάς Ιωσηφίδης

Aρθρογραφος

Απόφοιτος τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με κατεύθυνση αρχαιολογίας.  Μεταπτυχιακός φοιτητής του ΔΠΜΣ “Μικροπαλαιοντολογίας και Βιογεωστρωματογραφίας” του ΑΠΘ. Μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ “Αρχαιολογία πεδίου και υλικός πολιτισμός” του Πανεπιστημίου θεσσαλίας, με κατεύθυνση Ενάλιας Αρχαιολογίας.

Ενδιαφέροντα/ ασχολίες: Υποβρύχια Αρχαιολογία, Περιβαλλοντική Αρχαιολογία, Γεωαρχαιολογία, Επιστημονική κατάδυση, Επαγγελματική κατάδυση.

 

Κυριάκος Μαγδάλης

Σχεδιαστής 3D μοντέλων

Απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Ενδιαφέροντα: Μουσική (πιάνο, τύμπανα), αερομοντελισμός, 3D modelling and animation, εθελοντικά ιδιαίτερα φυσικής